دادخواست طلاق به دلیل ضرب و جرح

متاسفانه یکی از عواملی که تاثیر زیادی در افزایش آمار طلاق داشته است، ضرب و جرح زن توسط همسر است. بیشتر مراجعات زنان به پزشکی قانونی به دلیل اثبات ضرب و جرح عمدی است. خشونت علیه زنان نه تنها به پایان نرسیده است، بلکه میتوان گفت به اوج خود نیز رسیده است. در عقدنامه، بندی بهعنوان سوءرفتار وجود دارد که در صورت وجود سوءرفتار، زن میتواند تقاضای طلاق کند، البته این بند شامل مواردی است که در صورت وجود و اثبات آن میتوان حکم طلاق را از دادگاه گرفت که در بخش های بعد به آن میپردازیم.
ضرب و جرح در جامعه ای به ظاهر مدرن!
شاید تصور کنید با وجود پیشرفت های زیادی که در زمینه های گوناگون صورت گرفته و جامعه به سمت مدرن شدن پیش رفته است، دیگر شاهد چنین مسائلی نخواهیم بود؛ در حالی که سخت در اشتباهید!
کم نیستند زنانی که هم خود و هم همسرشان تحصیل کرده اند، اما مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند و در پزشکی قانونی پله ها را دو تا یکی بالا میروند تا بتوانند جرم همسرشان را اثبات کنند. پس در وهله اول، ضرب و جرح یا ضرب و شتم هیچ ربطی به میزان تحصیل افراد و یا جایگاه اجتماعی آن ها ندارد!
آثار جسمی و روحی ضرب و جرح زن چگونه است؟
میتوان گفت ضرب و جرح نه تنها بر جسم، بلکه بر روح انسان نیز اثرات مخرب بسیاری دارد. بسیاری از زنانی که توسط همسرانشان آسیب های فیزیکی دیده اند، دچار ناراحتی های روحی فراوانی نیز شده اند. آسیب های ضرب و جرح نه تنها روی فرد آسیب دیده که زن و مادر خانواده میباشد تاثیر فراوانی دارد، بلکه روی فرزندان نیز آثار منفی در پی دارد و شاهد فرزندانی پرخاشگر و سرکش در سطح جامعه خواهیم بود. اگر این اتفاق بهصورت مکرر انجام گیرد و اقدامی علیه آن صورت نگیرد، در آینده ممکن است که ضرب و شتم همسر امری عادی تلقی میشود.
گزارش ها حاکی از آن است که تعداد زیادی از زنان به دلیل ترس از همسر و عواقب آن، علیه دستِ بزن همسرشان طرح شکایت نمیکنند؛ اما از آنجایی که ضرب و جرح، جرم بزرگی است و هیچکس حق ندارد دیگری را مورد جراحت فیزیکی یا روحی قرار دهد، بهتر است در صورت وقوع چنین شرایطی، سریعاً اقدامات لازم صورت گیرد.
همانطور که گفته شد ابعاد ضرب و جرح بسیار بزرگ است، از این رو لازم است تا جامعه شناسان و روانشناسان و سازمان های مربوطه فکری به حال این معضل اجتماعی کنند!
آیا برای ضرب و جرح مقدار خاصی تعیین شده است و فقط مختص آسیب های فیزیکی میشود؟
ضرب و جرح به هر مقداری که باشد جرم است و پیگرد قانونی دارد و حتی اگر به اندازه خراش کوچکی باشد، زن میتواند از شوهر به دلیل جرم ضرب و جرح شکایت کند. مجازات ضرب و جرح فقط مختص به آسیب های فیزیکی نیست، در صورتی که اثبات شود به دلیل ضرب و شتم یا ضرب و جرح، زن دچار آسیب های روحی مانند جنون و یا امراض دیگر شده است؛ میتواند از همسر خود شکایت کند و دادگاه برای مرد حکم ضرب و جرح را صادر میکند.
مراحل طرح شکایت ضرب و جرح زن توسط همسر به چه صورت است؟
در صورتی که زن مورد ضرب و شتم و یا ضرب و جرح قرار گرفت؛ لازم است هر چه سریع به کلانتری مراجعه کند و از همسرش شکایت کند. هر چه دیرتر به کلانتری مراجعه کند آثار ضرب و جرح ممکن است از بین برود. برای شکایت باید مدارک کافی ارائه شود و پرونده ضرب و جرح تشکیل شود.
چگونه میتوان ضرب و جرح را اثبات کرد؟
برای اثبات این جرم راه های متعددی وجود دارد. برای مثال اگر دعوا به حدی باشد که نزدیکان، همسایگان، اهالی ساختمان و… در جریان این دعوا قرار گیرند، میتوان از آن ها به عنوان شاهد جرم ضرب و جرح در دادگاه استفاده کرد.
راه دیگر قسم خوردن طرفین در دادگاه است که به آن قسامه میگویند.
گاه فردی که همسرش را مورد ضرب و شتم قرار داده است خود به جرم ضرب و جرح همسر اعتراف میکند و دادگاه متناسب با جرم او برایش مجازات تعیین میکند.
آیا با یک بار ضرب و شتم زن توسط همسر، میتوان از او طلاق گرفت؟
بدیهی است که حکم طلاق به همین آسانی و با یک بار ضرب و شتم صادر نمیشود! اگر میزان ضرب و شتم به حدی باشد که ادامه زندگی غیرممکن باشد و مرد به صورت مکرر سوءرفتار داشته باشد؛ آنگاه زن میتواند درخواست طلاق بدهد. زن باید اثبات کند که به دلیل آزارهای پیوسته جسمی و روحی توسط مرد، نمیتواند به زندگی با او ادامه دهد.
وکیل ضرب و جرح زن
گروه وکلای آهوپای متشکل از وکلای حرفه ای با سابقه ای درخشان است که پرونده های موفق فراوانی را در زمینه های متعدد از جمله دعاوی خانواده، دعاوی ضرب و جرح، دعاوی ضرب و شتم، دعاوی طلاق و… داشته اند. در صورت وجود این دعاوی و نیاز به وکیل ضرب و جرح در تهران، میتوانید با آهوپای تماس بگیرید و یا بهصورت حضوری و آنلاین مشاوره بگیرید.