طلاق یکی از پدیده های تاثیرگذار در فرد و جامعه است که امروزه با رشد صعودی مواجه شده است. افزایش دعاوی طلاق به این معناست که نیاز است؛ بیش از پیش کانون خانواده و حفظ آن مورد توجه قرار گیرد. اگر به هر دلیل مجبور به جدایی و طلاق شدید؛ بهتر است وکالتطلاق خود را به وکیلی بسپارید که مدافع حقوق شما باشد و تسلط کامل به قوانین امور خانواده داشته باشد.
طلاق زوجین آخرین راه است؟
در فرهنگ ما طلاق کاری ناپسند تلقی میشود که آسیب های زیادی به فرد، جامعه و فرزندان طلاق وارد میکند. زن و مرد هنگامی که ازدواج میکنند هیچگاه به طلاق و مسائل مربوط به آن فکر نمیکنند؛ اما در بعضی موارد با گذشت زمان، طرفین به مشکلاتی برمیخورند و به این نتیجه میرسند که تناسب اخلاقی، فرهنگی، خانوادگی و… ندارند و نمیتوانند یکدیگر را درک کنند.
در بیشتر موارد زوجین ابتدا باید به مشاوره خانواده مراجعه کنند و اگر این مشاوره ها اثربخش نبود؛ چاره ای جز طلاق ندارند تا در ادامه مسیر زندگی با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم نکنند.
طلاق رجعی از طرف مرد است و رابطه زناشویی را از بین نمیبرد. مرد میتواند در مدت زمان عده به دادگاه مراجعه کند و بدون نیاز به عقد، دوباره با همسر خود زندگی کند.
در این نوع طلاق مرد باید تا مدت زمان اتمام عده صبر کند و دوباره همسر سابقش را به عقد خود درآورد.
زن و مرد در چه صورتی حق طلاق دارند؟
طلاق قوانین مخصوص به خود را دارد و حکم طلاق هنگامی صادر میشود که این حق برای هرکدام از طرفین به رسمیت شناخته شود. در ایران مردان بصورت مطلق این حق را دارند و میتوانند بدون هیچ عذر و بهانه ای به دادگاه مراجعه کنند و همسر خود را طلاق دهند، البته دادگاه محدودیت هایی را هم در نظر میگیرد تا از طلاق هایی که در حالت عصبانیت و خشم رخ میدهد جلوگیری کند.
بعد از مراجعه مرد به دادگاه خانواده، باید حکم عدم امکان سازش صادر شود تا مرد بتواند همسر خود را طلاق دهد.
در قانون زنان میتوانند در موارد محدود و خاصی حق طلاق داشته باشند و در صورت اثبات این موارد دادگاه حکم طلاق را صادر میکند.
در صورتی که موارد زیر وجود داشته باشد؛ زن میتواند از دادگاه تقاضای حکم طلاق بدون توافق همسرش را داشته باشد:
اعتیاد شوهر به الکل و موادمخدر و عدم ترک آن
سوءرفتار و ضرب و شتم
هر شرطی که ضمن عقد شده باشد
ابتلا به بیماری صعب العلاج جسمی یا روحی
در صورتی که شوهر به مدت شش ماه یا بیشتر، زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کرده باشد .
اجتناب شوهر از پرداخت نفقه
در صورت وجود این موارد زن میتواند بر اساس قانون تقاضای طلاق کند که این مورد با حق وکالت طلاق متفاوت است.
انواع طلاق بر اساس قانون مدنی
طلاق به معنای رهایی و جدا شدن است و راهی برای پایان زندگی زناشویی است. بر اساس قانون، انواع طلاق عبارتند از: طلاق از جانب زن، طلاق از جانب مرد و طلاق توافقی.
حق وکالت طلاق از طرف زن چگونه است؟
زن میتواند در هنگام عقد، حق طلاق را از مرد بگیرد و این مورد باید در یک سند رسمی در دفاتر ثبت اسناد، به ثبت برسد. البته به این معنا نیست که مرد دیگر نمیتواند طلاق دهد و حق طلاق از او سلب شده است؛ بلکه به این معناست که هم زن و هم مرد این حق را در اختیار دارند.
وکالت طلاق توافقی
مبنای طلاق توافقی، توافق میان زن و مرد است و طبق قانون حمایت از خانواده، دریاقت گواهی عدم امکان سازش در طلاق توافقی امری ضروری است. بدون این گواهی زن و مرد نمیتوانند از یکدیگر جدا شوند.
در طلاق توافقی زن و مرد باید نسبت به مسائلی چون: مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و اجرت المثل به توافق برسند.
دعاوی طلاق توافقی همانند دیگر دعاوی نیاز به تنظیم دادخواست دارد. زن و مرد موظف به تنظیم دادخواست طلاق توافقی هستند. بعد از این مرحله، یک زمان برای رسیدگی به این دادخواست مشخص میشود و زوجین باید به دادگاه خانواده مراجعه کنند.
در چه شرایطی زن میتواند درخواست طلاق دهد؟
۱۲ شرط در قانون وجود دارد که زن میتواند بر اساس آن ها درخواست طلاق دهد و دعوی طلاق را مطرح کند. در فرآیند طلاق خانم ها با مشکلاتی مواجه میشوند؛ بهتر است کار وکالت طلاق به یک وکیل خبره سپرده شود تا بتواند از تمام منافع شما دفاع کند.
شروط ۱۲ گانه طلاق به شرح زیر است:
استنکاف شوهر از دادن نفقه زن به مدت شش ماه
سوء رفتار یا سوء معاشرت زوج
زوج زندگی خانوادگی را بدون عذر موجه ترک کند
جنون زوج
ابتلای زوج به امراض صعب العلاج
عدم رعایت دستور دادگاه در مورد منع اشتغال زوج به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زوجه باشد .
محکومیت شوهر به حکم قطعی به مجازات پنج سال حبس یا بیشتر
ابتلای زوج به هرگونه اعتیاد مضر که کانون خانواده را در معرض آسیب قرار دهد.
محکومیت قطعی زوج در اثر ارتکاب به جرم و هرگونه مجازات
عقیم بودن زوج
اختیار همسر دیگر بدون اجازه از همسر اول
مفقودالاثر شدن زوج
گروه وکلای آهوپای با سابقه ای حرفه ای حرفه ای در زمینه مشاوره دعاوی خانواده، وکالت طلاق، وکالت حضانت و… آماده پاسخگویی به سوالات شما در این زمینه میباشد. برای دریافت مشاوره تلفنی، آنلاین و حضوری با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.