همه چیز راجع به خشونت خانگی (راهنمای کامل)

احتمالا بارها در رابطه با خشونت های خانگی اخبار و حوادث ناگواری را دیده و شنیدهاید. در بسیاری از موارد این خشونت ها علیه زنان صورت میگیرد و منجر به ضرب و جرح زیادی میشود. در این پست قصد داریم اطلاعات مفیدی در رابطه با انواع خشونت خانگی و جلوگیری از آن را در اختیار شما قرار دهیم.
خشونت خانگی چیست و شامل چه مواردی میشود؟
این دسته از خشونت ها تنها محدود به خشونت فیزیکی و ضرب و جرح نمیشود؛ بلکه شامل آزار زبانی، عاطفی، سوءاستفاده از فرد، آسیب های روانی و… میشود.
در آزار و اذیت خانگی، فرد آزاردهنده دست به هرکاری میزند تا بر دیگری تسلط و کنترل داشته باشد. اگرچه زنان بیشتر افراد آزار دیده را تشکیل میدهند؛ اما کم نیستند مردانی که گرفتار این گرداب میشوند!
طبق تحقیقات انجام شده و تجربه افراد، خشونت خانگی با آزار کلامی و توهین شروع میشود و در نهایت به ضرب و شتم ختم میشود. البته موارد بدتری نیز گزارش شده است که این ضرب و جرح خانگی منجر به فوت فرد شده است…
در موارد دیگر این آسیب های جسمی و روحی سبب شده تا فرد احساس انزوا و افسردگی کند و در نهایت دست به خودکشی بزند.
بهخاطر داشته باشید اگر همسر شما یکبار مرتکب خشونت شده است، احتمال زیادی دارد که در دفعات بعدی باز هم سعی کند به شما آسیب بزند، پس حواس خود را کاملا جمع کنید و اجازه ندهید این اتفاق بار دیگر برای شما رخ دهد.
وجود چه نشانه هایی را باید جدی گرفت؟
یکی از دلایلی که فرد تصمیم به ازدواج و زندگی مشترک میگیرد، وجود احساس صمیمیت و آرامش است. اگر شما در رابطه خود از این احساسات محروم هستید و دائما باید نگران باشید که مبادا کاری انجام دهید که موجب خشم و عصبانیت پارتنر شما گردد، به شما توصیه میکنیم در سریعترین زمان ممکن فکر چاره باشید!
چگونه تشخیص دهیم که در رابطه امکان دارد مورد آزار و خشونت خانگی قرار گیریم؟
علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد، نشانه های دیگری نیز وجود دارد که در صورت سهل انگاری، احتمال بروز حوادث ناگوار وجود دارد.
- تحقیر شما حتی به شوخی
- بدرفتاری با شما در مواقعی که تنها هستید یا در جمع خانواده و دوستان بهسر میبرید.
- نادیده گرفتن شما
- ارزش قائل نشدن برای شما
- تهدیدبه ضرب و شتم
- رفتارهای سلطه گر
- محدود کردن شما و چک کردن های مداوم
- وادار کردن شما به رابطه جنسی
- آزار و اذیت جسمی
- و…
فرد آزاردهنده چه ویژگی هایی دارد؟
برخلاف تصور بسیاری از افراد جامعه، چنین اشخاصی در ظاهر هیولا نیستند! بلکه هنگام حضور دیگران به گونهای رفتار میکنند که اگر بعدا مرتکب خشونت خانگی شدند و خبر این آزار به شما رسید، نتوانید آن را باور کنید!!
افراد آزاردهنده معمولا ضربه ها را به جایی وارد میکنند که اثری از آن معلوم نباشد و در پزشکی قانونی نتوان آن را اثبات کرد.
این افراد بسیار با دقت هستند و برای آزار رساندن زمان و مکانی را در نظر میگیرند که هیچکس اطراف آن ها نباشد تا شاهدی برای خشونت نباشد.
افراد آسیب دیده چه ویژگی هایی دارند؟
- این افراد پس از مدتی مضطرب، افسرده، پریشان و ترسان میشوند.
- دست به هرکاری برای راضی کردن همسرشان میزنند تا مبادا دوباره مورد آزار و اذیت قرار گیرند.
- از کمبود اعتماد به نفس و عزت نفس رنج میبرند.
- احتمال بسیار زیادی وجود دارد که خودکشی کنند.
- بدون همسرشان در هیچ جایی حاضر نمیشوند!
اگر دچار خشونت خانگی شدیم چه کاری باید انجام دهیم؟
در اولین قدم باید بدانید که شما یک انسان هستید و حق و حقوقی برای خود دارید؛ هیچکس حق ندارد آسیبی به شما وارد کند. بهترین کار این است که از بروز همسرآزاری، کودک آزاری یا هرگونه خشونت خانگی جلوگیری کنیم. در واقع پیشگیری بهتر از درمان است. بسیاری از افراد پس از سال ها هنوز نتوانستهاند با آسیب های وارده کنار آیند؛ پس پیشگیری را جدی بگیرید.
اگر حس کردید پارتنر خود ویژگی هایی که در بالا ذکر شد را دارد، در اولین قدم او را متقاعد کنید تا به مشاوره بروید و به توصیه های مشاور عمل کنید.
در نهایت اگر راه های ذکر شده موثر واقع نشد، گروه وکلای آهوپای با سابقه درخشانی که در زمینه دعاوی خانواده، دعای طلاق، وکالت دعای ضرب و جرح و… دارد، میتواند به شما کمک کند.
در صورتی که نیاز به وکیل برای اثبات ضرب و جرح خانگی داشتید، میتوانید با آهوپای تماس بگیرید و با دریافت مشاوره های آنلاین، تلفنی و یا حضوری اقدام به رفع مشکل خود کنید.