رانندگی در حالت مستی و مجازات آن (راهنمای جامع)

امروزه با آمار قابل توجهی از رانندگی در حالت مستی مواجه هستیم. شرب خمر از جمله جرایمی است که مجازات سختی در پی دارد و نه تنها از لحاظ قانونی نوشیدن مشروبات الکلی منع شده است، بلکه در دین اسلام هم عملی حرام است و مجازات شرعی در پی دارد. در این مقاله به موضوع رانندگی در حالت مستی، انواع مجازات آن و وکالت دعاوی شرب خمر میپردازیم.
چرا در قانون رانندگی در حالت مستی مجازات سختی را در پی دارد؟
هنگامی فردی اقدام به شرب خمر یا همان نوشیدن مشروبات الکلی میکند، حالت تعادل خود را از دست داده و توانایی تصمیم گیری و قدرت عقل خود را از دست میدهد. در این حالت شرایط برای ارتکاب دیگر جرایم هم فراهم میشود که در بیشتر اوقات در آن لحظه خود فرد متوجه این جرایم نمیشود. نوشیدن الکل سبب پرخاش فرد و دیگر حالات روانی میشود؛ از این رو در هنگام رانندگی به هیچ وجه نباید از مشروبات الکلی استفاده کرد در غیر اینصورت در قانون مجازات سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است.
مجازات مصرف مشروبات الکلی (شرب خمر) چیست؟
آیا بیمه شخص ثالث در صورت بروز حادثه رانندگی در حالت مستی، خسارتی را پرداخت میکند؟
اگر بخواهیم این موضوع را از لحاظ قانونی بررسی کنیم، اگر وسیله نقلیه بیمه شخص ثالث داشته باشد، شرکت بیمه موظف است تحت هر شرایطی خسارت را پرداخت کند؛ چه راننده مست باشد چه گواهینامه نداشته باشد. البته بسیار مشاهده شده است که پس از این که شرکت بیمه خسارت را به قربانی پرداخت کرده است، از راننده خاطی شکایت کرده و اقدام به دریافت غرامت میکند.
قانون برای برخورد با رانندگان خاطی چه تدابیری اندیشیده است؟
ماموران راهنمایی و رانندگیموظف هستند برای رانندگانی که در حالت مستی و یا با مصرف داروهای روانگردان و افیونی رانندگی میکنند، برگه های جریمه ۴۰۰ هزار تومانی صادر کنند. بهتر است بدانید: رانندگی در حال مستی به تنهایی هم یک تخلف راهنمایی است و هم یک جرم مجزا در قوانین جزایی است. فردی که مشروبات الکلی مصرف میکند، مجازات وی جزو حدود الهی بوده و ۸۰ ضربه شلاق میخورد!
چگونه میتوان تشخیص داد فردی شرب خمر کرده است؟
شرب خمر با نظر پزشکی قانونی و وجود الکل در خون فرد قابل تشخیص است اما فراتر از این ها، مصرف مشروبات الکلی با دو بار اقرار فرد نزد قاضی، گواهی پلیس و نیز علم قاضی به مصرف مشروبات توسط فرد هم قابل اثبات است. البته قانون دلالتی بر نظر پزشکی قانونی ندارد و اگر در زمان وقوع جرم در حال مستی، پلیس مست بودن را تائید کند هم نیازی به نظر پزشکی قانونی ندارد اما در حالت کلی هم مستی و هم وجود الکل در خون میتواند مصداق مصرف مشروبات الکلی قرار گیرد.
جمع بندی مجازات رانندگان در حالت مستی
۱- مجازات شرب خمر که ۸۰ ضربه شلاق است.
۲- در صورت رانندگی در حالت مستی و وقوع تصادف، مقصر به بیش از ۳/۲ حداکثر مجازات قانونی محکم میگردد یعنی به بیش از ۵ سال حبس محکوم میگردد. همچنین دادگاه این توانایی را دارد تا شخص خاطی را به مدت ۱ تا ۵ سال از رانندگی محروم کند.
۳- رانندگی در حالت مستی یا با مصرف روانگردان ۴۰۰ هزار تومان جریمه از سوی پلیس راهور را در پی دارد.
۴- در صورت تصادف در حالت مستی و بروز صدمه بدنی شرکت بیمه پس از پرداخت خسارت به زیان دیده جهت دریافت وجوه پرداخت شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه میکند.
نکته مهمی که باید بدانید…
باید به این موضوع توجه کنید که مصرف مشروبات الکلی چه باعث مستی شود و یا نشود شامل مجازات میشود و میزان مصرف آن تغییری در مجازات آن ایجاد نمیکند.
در تبصره آمده است که خوردن آبجو (فقاع) اگر مستی هم نیاورد موجب حد میشود و در ماده ۲۶۵ حد مصرف مسکرات را ۸۰ ضربه تازیانه تعیین شده است.
البته اگر شراب خواری در ملاعام صورت گیرد (شرب خمر علنی)، به این ۸۰ ضربه تازیانه بین ۲ تا ۶ ماه هم حبس تعلق میگیرد.
وکیل شرب خمر آهوپای
بی شک داشتن یک وکیل خبره و ماهر کمک شایانی در مراحل اداری پرونده های کیفری و حقوقی میکند. شرب خمر از آن دسته جرایمی است که به تنهایی نمیتوان از پس آن برآمد. اگر نیاز به وکیل شرب خمر در تهران داشتید، با آهوپای تماس بگیرید و پس از دریافت مشاوره، پرونده شرب خمر خود را به آهوپای بسپارید…